Despre noi

Mai multe reţele şi comunităţi centrate pe Venitul de Bază în Europa au decis să aleagă progresul, prin dezvoltarea ideii de Europa Socială. Un venit de bază necondiţionat, un supliment pe lângă celelalte măsuri politice necesare, constituie un pas important.

O acţiune strategică pentru a pune reflectoarele pe nevoia unui venit de bază necondiţionat este lansarea acestei iniţiative a cetăţenilor. Obiectivul iniţiativei este colectarea a mai bine de un milion de semnături, în semn de suport pentru o campanie la nivel european, care are loc în peste 17 ţări europene (Austria, Belgia, Danemarca,Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovenia, Slovacia, UK, Portugalia, Ungaria, România).

Dacă vom reuşi, Comisia Europeană va fi mandatată să studieze foarte serios ideea venitului de bază şi să examineze diverse modele de implementare a aceastei idei, în Uniunea Europeană.

Iniţiativa a fost pregătită de un grup de cetăţeni care au convingeri politice diferite şi origini sociale diferite, însă toţi susţinem în mod activ venitul de bază şi dorim ca dezbaterea în UE să se intensifice. Deşi unii dintre noi suntem implicaţi în organizaţii politice sau activism politic de diverse culori, nu suntem afiliaţi nici unei organizaţii în mod specific – cu atât mai puţin vreunui partid politic! Toate activităţile noastre se bazează pe voluntariat – bugetul nostru este sub 2000 de Euro.

Vreţi să ştiţi mai multe despre câţiva dintre oamenii din spatele acestei iniţiative? Click AICI

Întrebări? Citiţi FAQ

Această postare este disponibilă şi în Engleză, Franceză, Germană.

Acest post este, de asemenea, disponibile în: Engleză, Franceză, Germană, Bulgară

Random Frequently Asked Question in random language
Kde a ako môžem podpísať?
K podpisovému formuláru je odkaz z domovskej stránky tohto webu. Papierová forma bude tiež dostupná…

See the entire answer

Sign Initiative!