Volledige tekst EBi-OBi

Europees Burgerinitiatief inzake het Onvoorwaardelijk Basisinkomen

Titel
Het Onvoorwaardelijk Basisinkomen – óp naar een emanciperende sociale zekerheid in Europa

Onderwerp
Verzoek aan de Europese Commissie de samenwerking tussen de lidstaten te stimuleren (volgens Art. 156 TFEU) om na te gaan of met de invoering van een Onvoorwaardelijk Basisinkomen (OBi) de sociale zekerheid in hun staat verbeterd kan worden.

Doelen
Op langere termijn: erkennen en garanderen dat ieder individu in de EU het onvoorwaardelijk en persoonlijk recht heeft om in zijn of haar basisbehoeften te voorzien door de invoering van een Onvoorwaardelijk Basisinkomen zodat hij of zij als volwaardig burger aan de samenleving kan deelnemen, zoals dit is vastgelegd in de Europese verdragen.
Op korte termijn: het stimuleren van initiatieven zoals “Pilotstudies” (Art 156 TFEU) en het onderzoeken van verschillende modellen voor een Onvoorwaardelijk Basisinkomen (EP resolutie 2010/2039(INI) §44) door de EU.

Door organisatoren genoemde verdragsbepalingen:
TEU Art. 2 en 3 ; TFEU Art. 5 en 156; Handvest van de grondrechten van de Europese Unie (Charter of Fundamental Rights) Art. 1, 2, 5, 6, 15, 21, 34

 

Full Annex europees_burgerinitiatief_inzake_onvoorwaardelijk_basisinkomen

Dit bericht is ook beschikbaar in: Deens, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Bulgaars, Tsjechisch, Fins, Grieks, Hongaars, Luxemburgs, Pools, Portugees, Portugal, Roemeens, Slowaaks, Sloveens, Zweeds

Random Frequently Asked Question in random language
O que devo fazer com as assinaturas angariadas em papel?
Antes de mais nada, deve guardá-las num lugar seguro, e depois entregá-las ao representante do…

See the entire answer

Sign Initiative!